Sos de usturoi copt cu smantana

Printeaza

Sos de usturoi copt cu smantana din: usturoi, ulei, faina, supă de pui sau legume, smantana lichida, sare, piper.

Sos_de_usturoi_copt_cu_smantana

Ingrediente:

  • 2 căpăţâni usturoi
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri făină
  • 1 1/2 cană supă de pui sau legume
  • 1 cană smântână lichidă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Incingi cuptorul. Cureţi căpăţânile de usturoi de primul stratdefoi, le stropeşti cu ulei şi le îmbraci în folii de aluminiu. Dai la cuptor 30 de minute.

Desfaci din folii şi laşi să se răcească. Scoţi usturoiul înmuiat din flecare căţel într-o tigaie cu uleiul încins şi laşi 1 minut pe foc.

Adaugi făina şi ames­teci. Apoi pui supa încălzită treptat în timp ce amesteci.Sosul va începe să se îngroaşe.

Torni smântână şi ţii 5 minute pe foc, amestecând continuu. Dai la o parte. Dacă vrei, îl poţi da prin blender. Potriveşti de sare şi piper şi serveşti cu o friptură.

Sos de usturoi copt cu smantana

Sos_de_usturoi_copt_cu_smantana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.