Sos de usturoi copt cu smantana
PrinteazaSos de usturoi copt cu smantana din: usturoi, ulei, faina, supă de pui sau legume, smantana lichida, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 căpăţâni usturoi
- 5 linguri ulei
- 4 linguri făină
- 1 1/2 cană supă de pui sau legume
- 1 cană smântână lichidă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incingi cuptorul. Cureţi căpăţânile de usturoi de primul stratdefoi, le stropeşti cu ulei şi le îmbraci în folii de aluminiu. Dai la cuptor 30 de minute.
Desfaci din folii şi laşi să se răcească. Scoţi usturoiul înmuiat din flecare căţel într-o tigaie cu uleiul încins şi laşi 1 minut pe foc.
Adaugi făina şi amesteci. Apoi pui supa încălzită treptat în timp ce amesteci.Sosul va începe să se îngroaşe.
Torni smântână şi ţii 5 minute pe foc, amestecând continuu. Dai la o parte. Dacă vrei, îl poţi da prin blender. Potriveşti de sare şi piper şi serveşti cu o friptură.