Sos de verdeturi
PrinteazaO reteta simpla de sos de verdeturi din: unt, patrunjel, spanac, estragon, marar, sare, piper si suc de lamaie.
- 200 gr unt
- 1 legătură de pătrunjel
- 5-6 frunze de spanac
- 2-3 frunze de estragon
- 10 boabe de mărar
- sare
- piper
- puţin suc de lămâie
Mod de preparare:
Topim untul în cratiţa, spălăm pătrunjelul, îl scurgem, tăiem mărunt spanacul (dacă nu este crud îl vom opări puţin). Amestecăm în fine mărarul cu untul, adăugăm sare, piper, batem să se facă spumă, cu puţin suc de lămâie.
Il punem într-o foaie de aluminiu, îl rulăm şi-l lăsăm până la servire la rece. Merge foarte bine cu steak-ul şi cu aproape toate felurile de carne. Gustul îl vom potrivi cu gălbenuşuri fierte şi castraveţi acri.
Poftă bună!