Sos de vin cu ciuperci si patrunjel
PrinteazaSos de vin cu ciuperci si patrunjel din: unt, ceapa, ciuperci, patrunjel, unt, faina, vin, sare, piper.
- o lingură unt
- o lingură ceapă tocată mărunt
- 50 g ciuperci
- o lingură pătrunjel verde tocat
- 50 g unt
- o lingură făină
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa într-o lingură de unt încins, fară a o rumeni, se pun ciupercile tocate şi pătrunjelul iar când acestea s-au înmuiat se iau de pe maşină.
Se rumeneşte faina în restul de unt, amestecând mereu, iar când aceasta s-a îngălbenit, se stinge cu vinul turnat încetul cu încetul şi se amestecă mereu. Apoi se adaugă ciupercile, ceapa şi pătrunjelul, se sărează, se piperează şi se serveşte.
Pofta buna!