Sos de vin cu legume

Printeaza

Sos de vin cu legume din: vin, suc de rosii, ulei, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, faina, sare, piper.

Ingrediente:Sos de vin cu legume

  • 250 ml vin alb
  • un pahar suc de roşii sau 2 linguri bulion
  • 50 ml untdelemn
  • o ceapă mare
  • 1 morcov
  • un pătrunjel
  • o ţelină mică
  • o linguriţă rasă făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se rad zarzavaturile pe răzătoarea cu găuri mici, se toacă ceapa şi se căleşte, se amestecă bine cu făina, se subţiază cu sucul de roşii, se adaugă vinul şi se potriveşte de sare şi piper.

Amestecul se mai fierbe la foc mic până capătă consistenţa dorită.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.