Sos de vin cu suc de rosii

Printeaza

Sos de vin cu suc de rosii din: suc de rosii, vin, unt, zahar, nucsoara, sare.

Ingrediente:Sos de vin cu suc de rosii

  • 1 pahar suc de roşii
  • o linguriţă rasă zahăr
  • o lin­guriţă unt
  • un pahar vin
  • puţină nucşoară rasă
  • sare

 

Mod de preparare:

Sucul de roşii se prepară din patru-cinci roşii bine coapte, fierte câteva minute şi trecute prin sită, sau se cumpără din comerţ.

Se pune la fiert sucul de roşii cu zahărul şi, după ce scade bine, se ia vasul de pe foc, se adaugă untul, vinul, nucşoara şi se potriveşte de sare. Se fierbe din nou descoperit, la foc mic, până se obţine un sos potrivit de gros.

Se serveşte rece la budinci şi sufleuri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.