Sos de vin cu unt

Printeaza

Sos de vin cu unt din: unt, morcov, ceapa, faina, supa, vin alb, bulion, sare, mirodenii.

Ingrediente:Sos de vin cu unt

  • 1 lingură unt (ulei)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • supă (zeamă garne)
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingură bulion
  • sare
  • mirodenii

 

Mod de preparare:

Ceapa şi morcovul tăiate mărunt se rumenesc în unt sau ulei.

Se adaugă făina şi se rumeneşte puţin. Se stinge cu supa (zeama de carne) şi apoi se adaugă vinul, bulionul şi mirodeniile (de preferat cimbru şi dafin), în timp ce amestecul fierbe în continuare.

Se fierbe încă circa 15 minute şi se subţiază pe parcurs cu zeamă de carne şi/sau vin.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.