Sos de zmeura
PrinteazaSos de zmeura din: zmeura, coacaze, cirese, zahar.
- 500 g zmeură
- 500 g coacăze roşii (şi câteva negre)
- 500 g cireşe
- 250 ml apă
- 500 g zahăr gelifiant 3:1
Mod de preparare:
Coacăzele şi cireşele se aleg, se spală şi se taie în bucăţi mari. Se pun la fiert împreună cu apa, se lasă numai puţin să fiarbă, apoi se iau de pe foc şi se lasă la răcit.
După ce coboară sub 50 grade C, se adaugă o enzimă care descompune pectina, iar după circa 2 ore se filtrează sucul.
Acesta se pune din nou puţin la fiert (pentru neutralizarea enzimelor), apoi se amestecă cu zmeura şi cu zahărul, se pune iar la fiert şi, după scurgerea timpului de fierbere, se face proba şi se toarnă în borcane, până la buză, apoi se pun capacele şi se întorc.