Sos de zmeura

Printeaza

Sos de zmeura din: zmeura, coacaze, cirese, zahar.

Ingrediente:Sos de zmeura

  • 500 g zmeură
  • 500 g coacăze roşii (şi câteva negre)
  • 500 g cireşe
  • 250 ml apă
  • 500 g zahăr gelifiant 3:1

 

Mod de preparare:

Coacăzele şi cireşele se aleg, se spală şi se taie în bucăţi mari. Se pun la fiert împreună cu apa, se lasă numai puţin să fiarbă, apoi se iau de pe foc şi se lasă la răcit.

După ce coboară sub 50 grade C, se adaugă o enzimă care des­compune pectina, iar după circa 2 ore se filtrează sucul.

Acesta se pune din nou puţin la fiert (pentru neutralizarea enzimelor), apoi se amestecă cu zmeura şi cu zahărul, se pune iar la fiert şi, după scurgerea timpului de fierbere, se face proba şi se toarnă în borcane, până la buză, apoi se pun capacele şi se întorc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.