Sos delicios de dovlecei
PrinteazaSos delicios de dovlecei din: dovlecei, usturoi, tahini, lamaie, iaurt, menta, ulei de masline.
- 2 dovlecei mari, spălaţi
- 1 căţel mic de usturoi, zdrobit
- 1 lingură de tahini
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 lingură de iaurt grecesc
- 1 mână de mentă, frunzele desprinse şi tocate
- 1/2 linguriţă ulei de măsline, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. înveleşte dovleceii întregi în folie de aluminiu, apoi pune-i în cuptor şi coace-i 20 de minute sau până când se simt moi în momentul în care îi înţepi cu o furculiţă. Scoate-i din cuptor şi lasă-i să se răcească de tot.
Pune dovleceii în robotul de bucătărie, împreună cu usturoiul, şi pasează ingredientele. Adaugă sosul tahini şi zeama de lămâie şi asezonează, apoi reporneşte robotul. Transferă sosul într-un bol, apoi încorporează iaurtul în el şi puţină mentă.
Stropeşte-l cu ulei de măsline şi presară deasupra restul de mentă, înainte de a-l servi.
Pofta buna!