Sos de tomate pentru iarnă din: rosii coapte, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, zahar, piper negru, otet de vin rosubusuioc, frunze de dafin. Sosul de tomate pentru iarnă este o tradiție veche în bucătăria casnică. Acest sos delicios și versatil este perfect pentru a păstra gustul verii în borcane, pentru a fi savurat […]
Sos din seminte de susan negru si ciuperci
PrinteazaSos din seminte de susan negru si ciuperci din: seminţe de susan negru, arpagic sau ceapă albă sau roşie, sos de soia, ciuperci portobello, suc de lămâie, sare, apa.
Ingrediente:
- 1/2ceaşcă de seminţe de susan negru
- 2 linguri de arpagic feliat fin sau ceapă albă sau roşie mărunţită
- 1 lingură de sos de soia
- 2 ceaşcă de ciuperci portobello tocate
- 1 lingură de suc de lămâie
- 1/4 linguriţă de sare
- apă pentru amestecat
Mod de preparare:
Măcinaţi seminţele de susan într-o râşniţă de cafea sau maşină de măcinat mirodenii, până se fac pulbere.
Amestecaţi toate ingredientele într-un mixer până se omogenizeaz.
Turnaţi încet puţină apă, până ajungeţi la consistenţa dorită.
Pofta buna!
poate iti place si:
Sos de tomate pentru iarnă
Vânat în sos de vin roșu
Vânat în sos de vin roșu din: carne de vanat, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, supa de pui, foi de dafin, cimbru, sare, piper, orez sau cartofi. Ingrediente: 500g de carne de vânat (ex. cerb, mistreț, căprioară), tăiată în bucăți 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 […]
Paste cu busuioc si sos de rosii
Paste cu busuioc si sos de rosii din: paste, usturoi, ceapa, rosii, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 500g paste (de preferat penne sau spaghetti) 2 căței de usturoi, tocați 1 ceapă mică, tocată 800g roșii tocate 1/4 cană de ulei de măsline 1 cană de frunze de busuioc proaspăt sare […]
Pofta buna!