Sos dulce acrisor cu ienibahar
PrinteazaSos dulce acrisor cu ienibahar din: rosii, ceapa, otet din vin, zahar, piper, ienibahar, sare, boabe de mustar, foi de dafin.
- 5 kg rosii
- 750 g ceapa
- 250 ml otet din vin
- 250 g zahar
- 1 lingura piper negru macinat
- 1/2 lingurita ienibahar macinat
- 1 lingura de sare
- 2 linguri boabe de mustar
- 3-4 foi de dafin
Mod de preparare:
Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le cureţi, pe cât posibil, de seminţe. Le poţi trece prin separatorul pentru bulion sau, decojite, le fierbi ca pentru bulion. Le pasezi şi fierbi în continuare sucul rezultat, împreună cu zahărul, ceapa tocată, oţetul, piperul, boabele de muştar şi foile de dafin.
Continui fierberea până când sosul ajunge la consistenţa unei paste groase. Pentru o aromă mai intensă, pui ienibaharul spre sfârşit, când sărezi sosul şi scoţi foile de dafin. Pui sosul fierbinte, în sticle calde, de 350 ml. înfiletezi capacele şi laşi sticlele să se sterilizeze sub pături, până a doua.