Sos dulce cu ardei iute

Printeaza

Sos dulce cu ardei iute din: stafide, rosii, radacina de ghimbir, usturoi, ardei iuti, otet din vin alb, sare, zahar brun.

 

Ingrediente:

  • 200 g stafide
  • 4 rosii mari si bine coapte
  • 1 bucata de 5 cm radacina de ghimbir
  • 3 catei de usturoi
  • 150 g ardei iuti
  • 200 ml otet din vin alb
  • sare
  • 300 g zahar brun

 

Mod de preparare:

Cureţi ghimbirul şi îl dai pe râzătoare. Speli ardeii, îi tai în jumătate pe lungime şi îi cureţi de cotoare şi de seminţe.

Decojeşti roşiile şi căţeii de usturoi. Tai mă-runt roşiile şi, pe cât posibil, îndepărtezi seminţele.

Mixezi în blender stafidele, usturoiul şi ardeii. Pui pasta obţinută într-o cratiţă împreună cu roşiile, oţetul, 125 ml apă şi zahărul.

Le fierbi cel puţin 5 minute, până când sosul devine vâscos asemenea mierii. Spre sfârşit, adaugi treptat sare după gust.

Torni sosul în borcane de 150 ml sau în sticluţe de 200 ml.

Inchizi ermetic borcanele şi le laşi să se răcească lent, sub pături, până a doua zi.

 

Sos dulce cu ardei iute

Sos_dulce_cu_ardei_iute

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.