Sos cu ficatei

Printeaza

Sos cu ficatei din: ficatei de ui, unt, sare, vin alb, portocale, zahar, cuisoare, scortisoara.

Ingrediente:

  • 1/4 kg ficăţei de pui
  • 1 lingură cu unt
  • sare
  • 1 pahar cu vin alb
  • 2 portocale
  • 1 lingură cu zahăr
  • 2 cuişoare
  • 1 linguriţă cu pulbere de scorţişoară

 

Mod de preparare Sos cu ficatei:

Spălaţi şi curăţaţi ficăţeii, puneţi să fiarbă în apă rece 5-6 min, scurgeţi şi treceţi ficăţeii în tigaia în care aţi pus o lingură de unt.

Lăsaţi să se rumenească 3-5 min, apoi îi treceţi prin maşina de tocat.

Amestecaţi şi condimentaţi cu sare, pulbere de scorţişoară, zahăr şi 2 cuişoare, fără să mutaţi pasta de ficăţei în alt vas.

Acoperiţi cu vin şi sucul de la 1 portocală, fierbeţi pe foc mic, amestecând des cu lingura de lemn. Potriviţi de sare.

Când sosul este fiert adăugaţi sucul de la portocala rămasă, omogenizaţi şi stingeţi focul.

Serviţi lângă carne de vânat, cu pâine de casă şi vin roşu.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.