Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie)

Printeaza

Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie) din: otet, ulei, apa, usturoi, piper, dafin, cimbru, ceapa, sare.

Ingrediente:

  • 1 cană oţet de vin
  • 4 linguri ulei
  • 1 cană apă
  • 1 căpătână usturoi
  • 10 boabe piper spart (nu măcinat)
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 2 cepe tăiate mărunt
  • sare

 

Mod de preparare Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie):

Toate ingredientele, cu exceptia usturoiului, se pun la fiert, se dau în câteva clocote, apoi sosul se pune la răcit.

In sosul răcit se adaugă usturoiul pisat, apoi se toarnă peste carnea de berbec (oaie).

Carnea se lasă în sos, la rece (eventual în frigider), cam 1 -2 zile, după care poate fi preparată după reteta dorită.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Dressing sau sos pentru salate

Dressing sau sos pentru salate. Dressingul sau sosul pentru salate este o componentă esențială a bucătăriei, utilizată pentru a adăuga gust și textură salatelor și altor feluri de mâncare. Iată o privire mai detaliată asupra dressingului, inclusiv istoria, tipurile, ingrediente comune și curiozități: Istorie: Istoria sosurilor pentru salate poate fi urmărită până în antichitate. Grecii […]

Sos pentru carne de vanat

Sos pentru carne de vanat din: unt, faina, vin negru, apa, sare, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1 lingură cu unt 2 linguri cu făină 1 pahar cu vin negru 1 pahar cu apă sare cimbru foi de dafin frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Spălaţi frunzele de pătrunjel şi păstraţi şi tijele, scuturaţi de apă, prăjiţi […]

 

 

Sos pentru supe cu usturoi

Sos pentru supe cu usturoi din: usturoi, sare, piper, ulei, tomate, ceapa, ardei, suc de lamaie, suc de portocala. Ingrediente: 5 căţei usturoi 1 lingură sare 1 linguriţă rasă piper negru măcinat 6 linguri ulei 1 ceaşcă tomate 1 ceapă mare 2 ardei graşi sucul de la o jumătate de lămâie sucul de la o jumătate […]

Reteta sos pentru friptura

Reteta sos pentru friptura din: pasta de rosii, pasta de chili, zeama de lamaie. Ingrediente: 1/3 cană zeamă de la carnea de vită 2 linguriţe pastă de roşii 1 linguriţă pastă de chili zeama de la o lămâie     Mod de preparare: Prăjiţi într-o tigaie ceea ce rămâne din amestecul în care a-ţi marinat […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.