Sos fond brun de peşte

Printeaza

Sos fond brun de peşte

Ingrediente:Sos fond brun de peşte

  • 2 kg capete de calcan, şalău, nisetru, crap sau morun, amestecate, (se evită peştele oceanic chefal, barbunul, scrumbia)
  • 100 g zarzavat
  • 1 ceapă
  • 1 foaie dafin
  • sare

 

Mod de preparare:

Cînd peştele este curăţat şi tăiat, se prăjeşte cu zarzavatul la cuptor şi apoi se fierbe cu 8 1 apă, dafinul şi puţină sare, 2 ore, la foc domol.

Se stre­coară, se degresează şi se fierbe din nou pînă scade la 1l.

La acest sos, dacă vrem, se mai adaugă şi cozi de ciuperci.

Se păstrează la frigider congelat 20 zile. Se prepară pentru mese festive.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.