Sos fond brun de oase de vită

Printeaza

Sos fond brun de oase de vită din: oase de vita, piper, ceapa, zarzavat, sare.

Ingrediente:Sos fond brun de oase de vită

  • 2 kg oase de vită sau viţel
  • piper
  • 1 ceapă
  • 150 g zarzavat
  • sare

 

Mod de preparare:

Oasele se sparg cu satirul, se pun într-o tavă şi se dă la cuptor pînă ce s-au rumenit. Cînd sînt aproape gata, se pune zarzavatul tăiat şi se dă din nou la cuptor pînă ce s-a prăjit şi zarzavatul.

Se pun apoi într-o oală cu 6 1 apă să fiarbă la foc domol 6 ore, cu foarte puţină sare.

Se strecoară într-un vas mai mic. Se degresează bine şi se mai fierbe pînă scade la 3/4 1.

Sosul brun este un sos de bază şi conferă preparatului gust deosebit.

Din acest sos de bază se pot prepara (combina) şi alte sosuri în gospodărie sosurile de bază se prepară în cazul meselor cu multe persoane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.