Sos fond brun de oase de vită
PrinteazaSos fond brun de oase de vită din: oase de vita, piper, ceapa, zarzavat, sare.
- 2 kg oase de vită sau viţel
- piper
- 1 ceapă
- 150 g zarzavat
- sare
Mod de preparare:
Oasele se sparg cu satirul, se pun într-o tavă şi se dă la cuptor pînă ce s-au rumenit. Cînd sînt aproape gata, se pune zarzavatul tăiat şi se dă din nou la cuptor pînă ce s-a prăjit şi zarzavatul.
Se pun apoi într-o oală cu 6 1 apă să fiarbă la foc domol 6 ore, cu foarte puţină sare.
Se strecoară într-un vas mai mic. Se degresează bine şi se mai fierbe pînă scade la 3/4 1.
Sosul brun este un sos de bază şi conferă preparatului gust deosebit.
Din acest sos de bază se pot prepara (combina) şi alte sosuri în gospodărie sosurile de bază se prepară în cazul meselor cu multe persoane.
Pofta buna!