Sos grecesc (tzatziki) cu iaurt
PrinteazaSos grecesc (tzatziki) cu iaurt din: iaurt, castraveti, usturoi, ulei, marar, zeama de lamaie, sare, piper.
- 400 g iaurt grecesc
- 4 castraveciori de vară
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decojeşte castraveciorii şi dă-i pe râzătoarea mare. Sărează şi pune-i într-o strecurătoare, apoi scurge-i bine în mână. Toacă mărunt usturoiul şi mărarul.
Pune iaurtul intr-un castron, adaugă usturoiul, mărarul, zeama de lămâie, apoi castravetele scurs. Amestecă toate ingredientele şi potriveşte de sare şi piper.
Ornează cu rondele de castravete şi stropeşte cu ulei de măsline.
Pofta buna!