Sos grecesc (tzatziki) cu iaurt

Printeaza

Sos grecesc (tzatziki) cu iaurt din: iaurt, castraveti, usturoi, ulei, marar, zeama de lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Sos grecesc (tzatziki) cu iaurt

  • 400 g iaurt grecesc
  • 4 castraveciori de vară
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Decojeşte castraveciorii şi dă-i pe râzătoarea mare. Sărează şi pune-i într-o strecurătoare, apoi scurge-i bine în mână. Toacă mărunt usturoiul şi mărarul.

Pune iaurtul intr-un castron, adaugă usturoiul, mărarul, zeama de lămâie, apoi castravetele scurs. Amestecă toate ingredientele şi potriveşte de sare şi piper.

Ornează cu rondele de castravete şi stropeşte cu ulei de măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.