Sos guacamole cu usturoi
PrinteazaSos guacamole cu usturoi din: usturoi, ulei de masline, ardei gras, sare, piper, avocado, limeta, ceapa, coriandru, ardei iute.
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ardei gras rosu, seminte scoase și taiat fâșii
- 2 linguri de ulei de masline
- sare
- ¼ lingurita piper negru macinat
- 2 avocado, piure
- ½ limeta, stoarsa
- ½ ceasca ceapa
- ¼ cana coriandru tocat
- 1 ardei iute, semințe îndepărtat și tocat
- usturoi copt, decojit și tocat
- ardei gras rosu copt, tocat
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C.
Pentru prepararea usturoiului, pe o bucată pătrată de folie de aluminiu asezati usturoiul, stropiti cu ulei de măsline, inveliti usturoiul cu folia si dati la cuptor aproximativ 25 de minute. Pastrati deoparte.
Pentru pregatirea ardeiului, așezați ardeiul uniform pe o foaie de copt, stropiti cu ulei de masline, adăugați sare și piper. Se amestecă usor. Asezati uniform in tava si dati la cuptor aproximativ 10 minute. Scoateți din cuptor și lasati sa se raceasca.
Pentru pregatirea sosului guacamole, intr-un bol, se adauga piureul de avocado și sucul de lămâie. Amestecati cu o furculita. Se adauga sarea si piperul.
Adăugați coriandru, ceapă, roșii, ardei iute și usturoi copt, amestecati bine. Se taie ardeiul si adaugati in sos. Se amestecă bine, garnisiti cu ardei si servitu tortilla chips.
Pofta buna!