Sos de hribi
PrinteazaSos de hribi din: hribi, faina, unt, zeama de hribi, sare, piper, zeama de lamaie si rantas.
- 50 g hribi
- 50 g făină
- 25 g unt
- 2 ceşti zeamă de hribi
- sare
- piper
- zeamă de lămîie
- rantaş roşu
Mod de preparare:
Fierbem hribii, îi scoatem din apă, şi îi tăiem subţiri. Apoi îi prăjim în unt.
Strecurăm zeama în care au fiert hribii şi o amestecăm cu rîntaş roşu pregătit dinainte.
Lăsăm să scadă sosul pînă ajunge ca smîntînă, îl strecurăm şi adăugăm hribii tăiaţi şi prăjiţi.
Adăugăm sare, piper şi zeamă de lămîie.
Servim acest sos la chiftele de cartofi şi la mîncări cu garnitură de orez sau de griş.
Sosul de hribi dres cu smîntînă îl servim la fripturile de carne.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos de hribi