Sos Huancaina
PrinteazaO reteta de sos Huancaina din: ulei, ceapa, usturoi, oua, tumeric, lapte condensat, branza de oaie, crema de branza si migdale.
preparat specific peruan
- 3 linguriţe ulei
- o ceapă-albă tocată
- 3 căţei de usturoi tocaţi
- două ouă fierte
- o linguriţă de turmeric pisat
- o cană de lapte condensat
- 70 g brânză de oaie
- 70 g cremă de brânză
- o jumătate de cană de migdale mărunţite
Mod de preparare:
Uleiul se încinge într-o tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul şi ouăle. Se sotează timp de cinci minute. Se adaugă turmericul şi se amestecă în continuare timp de două minute.
Apoi se pune laptele şi se mai lasă timp de trei minute. Se aşază această compoziţie în blender şi se amestecă până când se face ca un sos. Se adaugă apoi brânza şi sosul se lasă până când se răceşte.
Pofta buna!