Sos Huancaina

Printeaza

O reteta de sos Huancaina din: ulei, ceapa, usturoi, oua, tumeric, lapte condensat, branza de oaie, crema de branza si migdale.

preparat specific peruan

Ingrediente:Sos Huancaina

  • 3 linguriţe ulei
  • o ceapă-albă tocată
  • 3 căţei de usturoi tocaţi
  • două ouă fierte
  • o linguriţă de turmeric pisat
  • o cană de lapte con­densat
  • 70 g brânză de oaie
  • 70 g cremă de brânză
  • o ju­mătate de cană de migdale mărunţite

 

Mod de preparare:

Uleiul se încinge într-o tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul şi ouăle. Se sotează timp de cinci minute. Se adaugă turmericul şi se amestecă în contin­uare timp de două minute.

Apoi se pune laptele şi se mai lasă timp de trei minute. Se aşază această compoziţie în blender şi se amestecă până când se face ca un sos. Se adaugă apoi brânza şi sosul se lasă până când se răceşte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.