Sos italian cu miere
PrinteazaSos italian cu miere din: usturoi, ceapa, ardei, suc de rosii, ulei, busuioc, miere, sare.
- 1/2 cană apă
- 1 căpăţână de usturoi
- 3 cepe mijlocii
- 1 ardei gras tăiat mărunt
- 1/2 litru suc de roşii
- 2 linguri ulei
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriţă de busuioc
- 1 linguriţă de miere
- sare
Mod de preparare:
Se înăbuşă împreună ardeiul şi cepele tocate mărunt, apa, uleiul şi o jumătate de căpăţână de usturoi pisat. Când sunt pe jumătate fierte, se adaugă sucul de rosii şi se fierb în continuare până se ajunge la consistenţa unui sos.
Se adaugă apoi sarea, busuiocul, foaia de dafin, mierea şi cealaltă jumătate de căpăţână de usturoi pisat. Se mai dă un clocot.