Sos de lamaie (Citronette)
PrinteazaO reteta de sos de lamaie din: zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, sare si piper.
- 1 lamaie (zeama)
- 9 linguri ulei de masline extravirgin
- ierburi aromatice, dupa gust (cimbru, salvie, dafin, maghiran)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Stoarce lamaia si strecoara zeama printr-o sita fina. Adauga 1/2 lingurita sare, un praf de piper si amesteca pana cand se dizolva complet sarea. Toarna treptat uleiul de masline, batand cu furculita sau cu un tel micut.
Toacă ierburile aromatice şi adaugă-le în emulsia obţinută. Ierburile aromatice se aleg în funcţie de felul de mâncare la care vei folosi sosul: mărarul este indicat la realizarea marinatelor pentru peşte, în timp ce pătrunjelul, rozmarinul, salvia şi cimbrul sunt ideale la prepararea marinatelor pentru carnea albă.
Sos de lamaie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos de lamaie