Sos de lamaie pentru peste

Printeaza

Sos de lamaie pentru peste din: lamai, ulei, patrunjel, marar, ceapa de arpagic sau arpagic, busuioc, boia, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 2 lămâi mari şi zemoase
  • 1-2 linguri ulei
  • pătrunjel
  • mărar
  • 1-2 cepe roşii de arpagic, sau chiar arpagic (6-7 buc.)
  • busuioc (1-2 frunze)
  • boia de ardei
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa, pătrunjelul, mărarul şi busuiocul se taie foarte fin; peste ele se presară sarea şi se freacă puţin.

Separat se storc lămâile şi zeama respectivă se toarnă peste ingrediente. Se amestecă apoi bine totul şi se adaugă în final 1-2 linguri de ulei fin.

Se serveste peste 15-20 de minute. Este sosul ideal şi rapid de pregătit pentru peştele alb (rasol, prăjit, la cuptor etc.).

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Ia sa vedem cum iese sosul de lamaie pentru peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.