Vinul Finca Villacreces Pruno: Finca Villacreces Pruno este un vin roșu de excepție din regiunea Ribera del Duero, Spania. Recunoscut pentru finețea și echilibrul său, acest vin reflectă terroir-ul unic al regiunii și expertiza viticultorilor locali. Origini și Fondare Finca Villacreces se află în inima Ribera del Duero, pe o proprietate de 110 hectare situată […]
Sos de legume cu unt si verdeata
PrinteazaSos de legume cu unt si verdeata din: zeamă de supă de carne, morcovi, pătrunjel rădăcină, păstâmac, ţelină, unt, faină, verdeaţă, foi de dafin.
Ingrediente:
- 1,5 1 zeamă de supă de came, gata preparată
- 300 g morcovi
- 250 g pătrunjel rădăcină
- 200 g păstâmac
- 50 g ţelină
- 50 g unt
- 100 g faină
- 1 legătură verdeaţă
- foi de dafin
Mod de preparare:
Sos de legume cu unt si verdeata: pregăteşte mai întâi supa de came. Zarzavatul, tăiat în felii subţiri, se pune în supa care dă în clocot. După ce a fiert, zarzavatul se va da prin sită.
pune din nou la fiert, până da în clocot, şi atunci se leagă sosul cu faina dizolvată în puţină supă rece.
amestecă bine, ca să nu se formeze cocoloaşe. sau să se afume.
Gustul se potriveşte cu untul cmd şi cu foi de dafin, după ce a mai dat puţin în clocot. I se mai pot adăuga, tot pentru gust, câteva, picături‘de oţet sau suc de roşii.
Sosul se serveşte fie la rasol de carne, fie la peşte alb, pilafuri, budinci de legume şi macaroane.
Pofta buna!
Ceaiul Keemun: Eleganța și Rafinamentul Ceaiului Negru din China – Ceaiul Keemun, adesea denumit “Burgundy-ul ceaiurilor,” este unul dintre cele mai apreciate ceaiuri negre din lume. Originar din China, acest ceai se distinge prin aroma sa complexă și gustul rafinat. Istoria Ceaiului Keemun – Originile și Descoperirea Ceaiul Keemun își are originea în provincia Qimen […]