Sos de legume
PrinteazaSos de legume din: morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, supa de legume, unt, ulei, sare, verdeata, dafin, otet, cimbru.
- 400 g morcovi
- 100 g telină
- 20 g pătrunjel
- 300 g cartofi
- 500 g roşii
- supă de legume
- 6 linguriţe de unt sau ulei
- sare
- verdeaţă
- foaie de dafin
- oţet
- cimbru
Mod de preparare:
Legumele se taie mărunt, se înăbuşă în ulei şi puţină apă.
Când sunt fierte se dau prin sită, se subţiază cu zeamă de roşii, se adaugă restul de ulei, sarea, cimbrul, foaia de dafin şi se mai fierb 5 minute.
La servire se adaugă verdeaţa mărunt tocată. D
upă gust, uneori, în sos se poate pasa şi o ceapă mică, fiartă.
Se serveşte cu budinci de făinoase, cu macaroane, orez cu perişoare, cu rasol.
Pofta buna!