Sos maioneza

Printeaza

Sos maioneza 

Ingrediente:Sos maioneza

  • 3 gălbenuşuri
  • 300 g ulei
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn sau se bat cu telul până ce gălbenuşurile sunt bine amestecate. Apoi se adaugă uleiul picătură cu picătură. Se freacă mereu, punând din când în când şi puţină lămâie.

Când maioneza începe să se îngroaşe, se poate adăuga şi câte o linguriţă de ulei odată, dar nu mai mult.

Dacă se întâmplă ca maioneza să se taie în cursul pregătirii, se pune un gălbenuş de ou în alt castron, se amestecă cu o lingură de lemn apoi, cu o linguriţă, se adaugă puţin câte puţin din maioneza care s-a tăiat, până se amestecă toată.

Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este întrebuinţarea uleiului prea rece. De aceea iarna se recomandă ca uleiul să fie puţin încălzit înainte de întrebuinţare.

Dacă maioneza este reuşită, dar prea groasă, se poate subţia cu puţină

apă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bun, bun 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.