Sos de mărar
PrinteazaO reteta de sos de marar din: mustar integral, mustar de dijon, zahar, ulei de arahide, otet de vin alb si marar. Acest sos uşor dulce este garnitura cea mai răspândită la somonul marinat scandinav din imagine, sau la orice alt peşte afumat.
- o lingură cu vârf de muştar integral
- o lingură cu vârf de muştar de Dijon
- o jumătate de linguriţă de zahăr
- 75 ml ulei de arahide (alune de pământ)
- o lingură de oţet de vin alb
- o lingură de mărar proaspăt, mărunţit
Mod de preparare:
Aşezaţi pe un şervet împăturit un castron mare de sticlă, ca să nu alunece. Bateţi cu telul muştarul integral, muştarul de Dijon, zahărul, şi un vârf de cuţit de sare, omogenizându-le bine.
Turnaţi uleiul în această compoziţie, în şuvoi subţire şi constant, bătând continuu cu telul. Uleiul va curge mai uşor dacă îl turnaţi dintr-o cană cu cioc. Continuaţi să bateţi până când compoziţia se îngroaşă şi aţi turnat circa o jumătate din cantitatea de ulei. Adăugaţi treptat oţetul, bătând în continuare cu telul, iar la sfârşit adăugaţi restul de ulei până când compoziţia emulsionează.
Adăugaţi mărarul mărunţit şi o lingură de apă fierbinte (ceea ce va preveni tăierea sosului).
Sos de mărar
Pofta buna!