Sos marinat pentru carne de porc, vita sau vanat
PrinteazaSos marinat pentru carne de porc, vita sau vanat din: otet, vin, apa, usturoi, boia, piper, sare, bulion.
- 0,3 l oţet
- 0,2 l vin
- 0,5 l apă
- 1 căpăţână usturoi
- 1 linguriţă boia
- piper măcinat
- sare,
- opţional: 1 lingură bulion
Mod de preparare:
Sosul se pregăteşte rece, amestecând ingredientele (usturoiul se pisează în prealabil). Bulionul şi/sau boiaua se folosesc opţional, însă în cazul cărnii de porc contribuie mult şi la culoarea plăcută a preparatului.
Inainte de a fi pregătită, carnea se ţine în sos între 4 ore (carnea de porc) şi câteva zile (vânatul). Când carnea se pregăteşte la grătar, uzual, sosul rămas se toarnă peste ea, în timpul friptului.
Pofta buna!