Sos marinat pentru carne de porc, vita sau vanat

Printeaza

Sos marinat pentru carne de porc, vita sau vanat din: otet, vin, apa, usturoi, boia, piper, sare, bulion.

Ingrediente:Sos marinat pentru carne de porc, vita sau vanat

  • 0,3 l oţet
  • 0,2 l vin
  • 0,5 l apă
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 linguriţă boia
  • piper măcinat
  • sare,
  • opţional: 1 lingură bulion

 

Mod de preparare:

Sosul se pregăteşte rece, amestecând ingredientele (usturoiul se pisează în prealabil). Bulionul şi/sau boiaua se folosesc opţional, însă în cazul cărnii de porc contribuie mult şi la culoarea plăcută a preparatului.

Inainte de a fi pregătită, carnea se ţine în sos între 4 ore (carnea de porc) şi câteva zile (vânatul). Când carnea se pregăteşte la grătar, uzual, sosul rămas se toarnă peste ea, în timpul friptului.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.