Sos marinat pentru vanat
PrinteazaSos marinat pentru vanat din: otet, ulei, apa sau supa, ceapa, piper, dafin, cimbru, usturoi, sare.
Ingrediente:
- 1 pahar oţet
- 1 pahar ulei
- 2 pahare apă (sau supâ)
- 2 cepe
- piper măcinat
- foi de dafin
- cimbru
- 5-6 căţei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Sos marinat pentru vanat din: Oţetul, uleiul, apa (supa), cepele tăiate mărunt, piperul, foile de dafin, cimbrul şi sarea se pun la fiert pentru 15-20 de minute.
Se lasă să se răcească şi se adaugă usturoiul pisat.
Sosul se toarnă peste carnea de oaie care urmează să fie gătită (friptură, grătar sau rasol) şi se ţine la rece (la frigider) între 4 ore şi 2 zile.
Pofta buna!