Sos marinat

Printeaza

Sos marinat din: unt, zarzavat, faina, bulion, vin, dafin, sare.

Ingrediente:Unt de lapti

  • 100 g unt
  • un pahar zarzavat ras (morcov, pătrun­jel, ţelină, ceapă)
  • o lingură făină
  • 2 pahare apă
  • 2 linguri pastă de bulion
  • 2 linguri vin roşu (ori alb)
  • o frunză dafin
  • sare

 

Mod de preparare:

Se prăjeşte zarzavatul în unt, se scoate, se trece prin sită. în untul rămas se rumeneşte făina, se stinge cu bulion şi apă, se toarnă peste zarzavat, se adaugă vinul şi frunzele de dafin şi totul se fierbe până sosul scade încât devine gros ca o cremă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.