Sos marocan de morcovi

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de sos marocan de morcovi din: morcovi, scortisoara, cumin, usturoi, ghimbir, miere, ulei de masline, boia, otet sau suc de lamaie, sare si piper negru

Ingrediente:Sos marocan de morcovi

  • 500 g morcovi, tăiaţi felii groase
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 linguriţă cumin măcinat
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriţă boia
  • 3 linguri oţet sau suc de lămâie
  • sare şi piper negru

 

Mod de preparare:

Se aşază morcovii într-o oală mare, se acoperă cu apă şi se pun la fiert. Se lasă să fiarbă încet 20-25 de minute până când devin moi.

Se clătesc sub apă rece, apoi se lasă la scurs. Se pun într-un castron şi se zdrobesc cu un zdrobitor Se adaugă scorţişoara, cuminul, ghimbirul, mierea, uleiul, boiaua şi oţetul sau sucul de lămâie.

Se amestecă bine şi se potriveşte gustul cu sare şi piper

Sos marocan de morcovi

Sos marocan de morcovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.