Sos marocan de morcovi
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de sos marocan de morcovi din: morcovi, scortisoara, cumin, usturoi, ghimbir, miere, ulei de masline, boia, otet sau suc de lamaie, sare si piper negru
- 500 g morcovi, tăiaţi felii groase
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 linguriţă cumin măcinat
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
- 1 lingură miere
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă boia
- 3 linguri oţet sau suc de lămâie
- sare şi piper negru
Mod de preparare:
Se aşază morcovii într-o oală mare, se acoperă cu apă şi se pun la fiert. Se lasă să fiarbă încet 20-25 de minute până când devin moi.
Se clătesc sub apă rece, apoi se lasă la scurs. Se pun într-un castron şi se zdrobesc cu un zdrobitor Se adaugă scorţişoara, cuminul, ghimbirul, mierea, uleiul, boiaua şi oţetul sau sucul de lămâie.
Se amestecă bine şi se potriveşte gustul cu sare şi piper
Sos marocan de morcovi
Poftă bună!