Sos de mere cu stafide
PrinteazaSos de mere cu stafide din: ulei de floarea soarelui, ceapa, mere, stafide, cimbru, ianibahar, nucsoara, piper, zahar, otet de mere si coniac.
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 500 g ceapa, taiata julien
- 500 g mere dulci, curatate de coaja si seminte si taiate bucati
- 500 g mere cretesti, curatate de coaja si seminte si taiate bucati
- 150 g stafide
- 1 lingura cimbru proaspat
- 1/2 lingurita ienibahar macinat
- 1/2 lingurita nucsoara, macinata
- 2 lingurite piper, zdrobit
- 400 g zahar brun sau alb
- 350 ml otet de mere
- 4 linguri coniac
Mod de preparare:
Incinge uleiul şi caramelizează ceapa 20-25 min.
Adaugă ingredientele rămase, în afară de alcool şi încălzeşte uşor, amestecând până când zahărul se dizolvă.Fierbe la foc mic 30-40 min, amestecând până când se îngroaşă.
Verifică dacă e destul de fiert: trage cu lingura o dâncitura până la baza vasului şi dacă mai este încă lichid, atunci înseamnă că pasta mei trebuie fiartă câteva minute.
Adaugă alcoolul şi toarnă sosul în borcanele sterilizate.