Sos de mere verzi, banane şi rom
PrinteazaO reteta de sos de mere verzi, banane si rom din: mar verde, crema de iaurt, banane, rom alb, zahar si zeama de lamaie.
- 1 mar verde
- 150 g crema de iaurt dulce
- 1/2 banane (nu foarte dulce)
- 3 linguri rom alb
- 1 lingura zahar
- 1/2 zeama de lamaie
Mod de preparare:
Spală mărul, taie-l felii, curăţă-le de partea interioară cu seminţe şi stropeşte-le cu zeamă de lămâie. Taie banana bucăţele şi pune-le peste feliile de măr. Pune fructele în vasul blenderului, adaugă zahărul şi mixează-le; pune iaurtul şi mixează din nou.
Incălzeşte romul pentru ca să se evapore o parte din alcool; lasă-l să se răcească şi toarnă-l peste crema obţinută.
Dacă îl serveşti ca atare, decorează-l, după gust, cu câteva felii subţiri de măr. Poţi folosi sosul ca bază pentru cocktailuri ori să-1 amesteci cu salate din fructe proaspete.