Sos de mere
PrinteazaO reteta de sos de mere din: mere, scortisoara si zahar tos. Gustul astringent al acestui sos însoţeşte perfect carnea de porc prăjită, dar şi carne mai grasă, ca cea de raţă sau gâscă.
- 4 mere pentru copt, medii spre mari, curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi mici
- un vârf de cuţit de scorţişoară sau chimion
- 2 linguriţe zahăr tos
Mod de preparare:
Amestecaţi cuburile de măr, scorţişoara sau chimionul şi zahărul, şi adăugaţi apă cât să acopere numai fundul cratiţei. Acoperiţi cu un pergament şi cu un capac şi înăbuşiţi merele la foc mic spre mediu 10-15 minute, până când se transformă într-un piure. Ar putea fi necesar să le pasaţi cu o furculiţă sau să le treceţi printr-o sită pentru a înlătura cocoloaşele.
Dacă este necesară o consistenţă mai moale, adăugaţi apă către sfârşitul preparării. Puteţi adăuga şi zahăr, după gust. Serviţi sosul fierbinte sau rece.
Pentru a prepara sosul la cuptorul cu microunde, juneţi merele, împreună cu scorţişoara, sau chimionul, şi zahărul, într-un vas rezistent, la microunde. Folosiţi poziţia corespunzătoare temperaturii ridicate timp de patru minute, până când merele se transformă în piure dacă sunt presate de marginea vasului cu o furculiţă.
Sos de mere
Pofta buna!