Sos cu miere, bere si ardei iuti

Printeaza

Sos cu miere, bere si ardei iuti din: ceapa, ardei iuţi tineri, bere blonda, ulei de masline, unt, miere, suc de lămâie, şofran, smântână proaspătă, piper-roşu, sare.

Ingrediente:

  • 2 cepe mici
  • 2 ardei iuţi tineri
  • 1 pahar de bere blondă
  • ulei de măsline
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de miere
  • 1/2 lingură de suc de lămâie
  • 3 pistiluri de şofran
  • 1 lingură de smântână proaspătă
  • 1 praf de piper-roşu
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Sos cu miere, bere si ardei iuti: taie cepele în felii subţiri, se scot sâmburii din ardei şi se taie fâşii apoi se căleşte totul la foc mic în ulei de măsline. După ce s-au rumenit bine, se adaugă pahaail de bere.

Se lasă să fiarbă până scad, apoi se adaugă untul, mierea, şofranul, smântână proaspătă, prealabil acidulată cu sucul de lămâie, piperul şi sarea.

 

Savurati!

 

 

 

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Suna bine sosul asta, ia sa l incercam 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.