Sos muselin

Printeaza

Sos muselin din: faina, unt, lapte, ou, zeama de lamaie.

Ingrediente:Sos muselin

  • 2 linguri făină
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • un gălbe­nuş
  • o lingură zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Din unt, faină şi lapte se prepară un sos alb astfel: faina, lăsată puţin în untul încins, fără să se rumenească, se stinge cu laptele, adăugat treptat şi amestecând mereu pen­tru a rămâne omogen.

La acest sos, după ce s-a luat de pe foc, se adaugă gălbenuşul şi zeama de lămâie. Se serveşte la sparanghel sau la orice altă legumă fiartă. în aceste cazuri, în loc de lapte se stinge faina cu zeama în care au fiert legumele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.