Sos napoletan cu usturoi
PrinteazaSos napoletan cu usturoi din: ulei, usturoi, ceapa, telina, tomate, sare, oregano, cimbru, piper.
- 45 ml (3 linguri de supă) de ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 ramură de ţelină
- 2 cutii de tomate – fiecare stoarsă şi tăiată (păstraţi sucul pentru altă utilizare)
- 30 g (2 linguri) de pastă de tomate (obişnuită sau cu usturoi)
- 5 g (1 linguriţă) de sare
- 2 g (1/2 linguriţă) de oregano
- o ramură de cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi ceapa mărunt, jumătate din usturoi şi ţelina; căliţi-le în ulei la foc scăzut (3-4 minute).
După ce aţi pus deoparte cei doi căţei de usturoi rămaşi, adăugaţi celelalte ingrediente şi fierbeţi la foc mic timp de aproximativ 45 minute. Tăiaţi mărunt usturoiul rămas şi adăugaţi-l.
Mai fierbeţi încă 15 minute.
Pofta buna!