Sos Normand
PrinteazaSos Normand
Poate te intereseaza si:
- Sos din seminte de susan negru si ciuperci
- Sos de mustar cu nuci caju
- Sos proaspat pentru gratar cu rosii si sirop de artar
- 150 g unt
- 2 ceşti bulion de peşte
- 2 linguriţe rîntaş rece
- 100 g smîntînă
- 5 gălbenuşuri
- zeamă de lămîie după gust
- zeamă de ciuperci după gust
Mod de preparare:
Scădem bulionul de peşte pînă la o treime, pentru ca sosul să aibă gust mai picant. Adăugăm rîntaş rece; smîntînă şi fierbem puţin.
Frecăm gălbenuşurile într-o cratiţă, pe baia de apă, turnînd cîte pulin din sosul preparat, lăsăm să fiarbă puţin. Strecurăm şi adăugăm după gust zeamă de lămîie.
Acest sos se serveşte la rasol de peşte sau la peşte înăbuşit.