Sos olandez
PrinteazaSos olandez
Poate te intereseaza si:
- Sos de rosii marinate cu usturoi si ierburi
- Sos din muguri de pin cu nuci caju
- Sos de zmeura cu nuca de cocos
- 200 g unt
- 4—5 gălbenuşuri
- 1/2 pahar apă rece
- 1 linguriţă piper pisat mare
- 1/2 pahar oţet masă
- sare
- piper
- zeamă de lămîie
Mod de preparare:
Punem într-o crăticioară piper pisat, necernut; turnăm peste el 1/2 pahar oţet de masă şi scădem complet înăbuşit.
Cînd oţetul a scăzut aproape de tot, turnăm în cratiţă apă rece, punem gălbenuşurile crude, unt în bucăţi şi tragem sosul la marginea plitei, amestecînd mereu.
Fierbem sosul pînă se îngroaşă ca smîntîna, cu băgare de seamă, pe baie de apă.
Altfel, gălbenuşurile se coagulează, untul se separă, sosul se taie şi devine apos. Apoi îl strecurăm şi adăugăm după gust sare, piper şi zeamă de lâmîie.
Acest sos se serveşte la rasol de peşte.
Dacă sosul olandez se taie, putem să-1 dregem cu apă rece. Luăm altă cratiţă şi punem în ea 1—2 linguri de apă rece.
Turnăm în apă cîte puţin din sosul tăiat, amestecînd mereu cu lopăţica. Sosul îşi recapătă aspectul cuvenit.
tu stii ca reteta asta e scrisa complet gresit??? de unde e smantana daca in ingrendiente nu e…. ce varza e site-ul
@ myhay-smantana nu se regaseste in ingrediente pentru ca nu se foloseste in prepararea acestei retete; daca verificati cu atentie este folosita drept termen de comparatie in ceea ce priveste consistenta: “Fierbem sosul pînă se îngroaşă ca smîntîna…”!