Sos de hrean cu paine din: radacina de hrean, otet, sare, supa sau apa, paine. Ingrediente: 2-3 rădăcini hrean ras mărunt 1-2 linguri oţet sare 1 cană supă (sau apă) paine Mod de preparare: La sosul de hrean se adaugă după gust 2 felii de pâine albă muiată în apă (sau în vin) sau, pentru a […]
Sos de paine cu lapte si cuisoare
PrinteazaSos de paine cu lapte si cuisoare din: ceapa, cuisoare, dafin, nucsoara, piper negru măcinat, sare, lapte, pâine albă, unt, smantana.
Ingrediente:
- 1 ceapă medie, curăţată
- 6 cuişoare
- 1 frunză de dafin
- 1 praf de nucşoară măcinată
- 1/2 linguriţă de piper negru măcinat
- 1 linguriţă de sare
- 285 ml lapte
- 115-140 g firimituri de pâine albă
- 30 g unt
- 2 linguri de smântână
Mod de preparare:
Puneţi într-o oală ceapa (inclusiv cuişoarele), frunza de dafin, nucşoara, piperul negru, sarea şi laptele, aduceţi în clocot şi fierbeţi timp de 5 minute. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să stea 15 minute.
Turnaţi laptele printr-o strecurătoare, aruncând restul. Aduceţi laptele din nou la fierbere şi, în timp ce amestecaţi, adăugaţi firimiturile de pâine puţin câte puţin.
Este important să aveţi atât firimituri de pâine fine, cât şi mari pentru a obţine o textură interesantă. Adăugaţi untul şi smântână şi asezonaţi după gust.
Dacă sosul vi se pare prea lichid, adăugaţi mai multe firimituri de pâine, dacă simţiţi că este uşor prea gros, adăugaţi puţin mai mult lapte.
In ultimul timp, am îmbunătăţit acest sos punând 3-4 linguriţe pline de muştar englezesc. Sosul de pâine se serveşte excelent cu orice friptură.
Pofta buna!
poate iti place si:
Sos de hrean cu paine
Pofta buna!