Sos de paine

Printeaza

Sos de paine din: lapte integral, ceapa, boabe de piper, frunza de dafin, paine alba, unt sarat si nucsoara.

Ingrediente:

  • 600 ml lapte integral
  • 1 ceapa curatata, intreaga, in care s-au infipt 3 cuisoare
  • 6 boabe de piper
  • 1 frunza de dafin
  • 8 felii de paine alba veche, fara coaja si mezul tocat grosier
  • 50 g unt sarat
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Sos de paine: Se pun intr-o tigaie laptele, ceapa, boabele de piper si frunza de dafin si se aduc incet la fierbere. Stinge focul si se lasa deoparte 15 minute. Se strecoara laptele intr-o tigaie curata si se incalzeste usor.

Se amesteca painea treptat in tigaie, pana ce sosul s-a ingrosat, iar miezul de paine s-a sfaramat.

Bate untul in tigaie si se adauga o cantitate suficienta de nucsoara macinata, sare si piper, apoi se serveste imediat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.