Sos de patrunjel si coriandru
PrinteazaO reteta de sos de patrunjel si coriandru din: unt, ceapa, patrunjel verde, coriandru verde, supa de pui, otet de mere, sare si piper.
- 2 linguri unt
- ceapa
- 4 linguri cu varf de patrunjel verde
- 4 linguri cu varf coriandru verde
- 400 ml supa de pui sau de zarzavat
- 2 linguri otet de mere sau zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Topiţi untul, căliţi în el ceapa rasă cât mai mărunt. Rumeniţi-o 3 minute la foc potrivit. Turnaţi peste ingrediente supa de zarzavat sau de pui, oţetul şi amestecaţi încontinuu.
Lăsaţi să fiarbă 5 minute la foc potrivit, după ce aţi adăugat şi frunzele de pătrunjel şi coriandru, tăiate cât mai mărunt. Condimentaţi cu sare şi piper.
Treceţi sosul fierbinte prin sită metalică, mărunţind bine frunzele. Se potriveşte la grătare din pasăre, miel, oaie sau berbecuţ.
Sos de patrunjel si coriandru
Pofta buna!