Sos pentru barbecue

Printeaza

Sos pentru barbecue din: ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii pasate, apa, otet de vin, sos de soia, miere, pudra de chili, sos tabasco, zeama de lamaie, zahar brun, piper brun, chimion, cimbru, sare.

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 400 ml rosii pasate
  • 200 ml apa
  • 50 ml otet de vin
  • 4 linguri sos Worcestershire sau sos de soia
  • 2 linguri miere de albine
  • 1/2 lingurita pudra de chili
  • 2 linguri sos Tabasco (optional)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 lingurite boabe de mustar
  • 1 lingurita piper negru
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 crenguta cimbru verde
  • sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Căleşti ceapa tocată mărunt în ulei bine încins, la foc potrivit, sub capac, amestecând din când în când.

Adaugi usturoiul zdrobit şi continui călirea, dar având grijă să nu se rumenească ceapa, ci doar să se înmoaie.

Stingi cu roşiile pasate, adaugi restul ingredientelor şi apa, amesteci şi laşi să fiarbă, fără capac, la foc potrivit, circa 30 de minute, amestecând din când în când.

Laşi apoi compoziţia la răcit, după care o mixezi sau o treci prin sită.

Vei obţine un sos deosebit de fin, aromat, cu un gust deopotrivă, dulce, acrişor, iute şi sărat.

 

Sos pentru barbecue

Sos_pentru_barbecue

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.