Sos pentru friptura de curcan
PrinteazaSos pentru friptura de curcan din: faina, supa, vin Marsala.
- 2 linguri de făină
- cuburi pentru 700ml supă de găină sau supă de curcan preparată in casă
- 2 linguri de vin Marsala (opţional)
Mod de preparare:
Indepărtează aproape toată grăsimea de curcan din tava în care a fost copt, cu excepţia a circa 4 linguri, păstrând cât mai mult din sucurile rămase. Pune tava pe foc la flacără mică şi adaugă făina, apoi amestecă pentru a obţine o pastă.
Toarnă supa de găină sau de curcan treptat în tigaie, desprinzând toate resturile de carne lipite de tavă. După ce ai adăugat toată supa, continuă să amesteci până când sosul dă în clocot, apoi adaugă vinul Marsala, dacă foloseşti.
Micşorează flacăra şi lasă-l să fiarbă la foc mic până când se îngroaşă şi ajunge la consistenţa dorită.
Sos pentru friptura de curcan
Pofta buna!