Sos pentru friptura

Printeaza

Sos pentru friptura din: sosul care rezultă din pregătirea fripturii la tavă, mirodenii, un pahar vin.

 

Ingrediente:

  • sosul care rezultă din pregătirea fripturii la tavă
  • mirodenii
  • un pahar vin

 

Mod de preparare:

Este cel mai uzual sos din bucătăria românească. Se foloseşte sosul care rezultă din pregătirea fripturii la tavă, din care se elimină (eventual) o parte din grăsime.

Se adaugă mirodenii (după gust) şi un pahar de vin. Se mai dă într-un clocot şi se serveşte fierbinte cu friptura respectivă, atât peste carne, cât şi peste garnitură.

Ca variante, se mai pot adăuga (opţional) în amestec:

  • 2 linguri oţet
  • mujdei de usturoi, 1-2 linguriţe
  • 1 ardei iute tocat foarte mărunt

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.