Sos pentru fripturi

Printeaza

Sos pentru fripturi 

Ingrediente:

  • 1 lingură unt
  • 1 lingură făină
  • 1 ceaşcă zeamă de carne
  • 1 lingură oţet
  • 1 linguriţă muştar
  • 100 g ciuperci
  • unt proaspăt cât o nucă
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Sos pentru fripturi: Se prăjeşte o lingură de făină cu 1/2 lingură de unt, ţinându-se pe foc până începe să se rumenească.

Se stinge cu zeama de carne, la care s-a adăugat oţetul şi o Iinguriţă de muştar.

Se lasă să dea un clocot. Se înăbuşă în unt ciupercile tăiate felii, se amestecă cu sosul, adăugând şi unt proaspăt cât o nucă.

Dacă nu se serveşte imediat, se ţine la cald într-un vas cu apă fierbinte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. O reteta foarte reusita de sos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.