Sos pentru iarna

Printeaza

Sos pentru iarna din: rosii, ardei capia, frunze de telina, otet, zahar, ardei iute, busuioc uscat, piper negru, cimbru, sare.

Ingrediente:Sos_pentru_iarna

  • 10 kg rosii carnoase
  • 2 kg ardei capia
  • 1 legatura frunze de telina
  • 9 frunze de dafin
  • 350 ml otet
  • 350 – 400 g zahar
  • 2-3 linguri ardei iuti uscati si rasniti
  • 1 lingura cu varf de busuioc uscat
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli roşiile, le cureţi de cotoare şi le dai prin maşi­na pentru pasat roşii. Torni sucul într-un tuci sau vas emailat cu fund dublu şi îl pui la fiert, la foc mic, împreună cu foile de dafin, 1 lingură cu vârf de sare, cimbru şi piper după gust şi frunzele de ţelină pe care le legi în buchet, cu aţă.

Intre timp, coci ardeii pe flacără sau în cuptor, îi presari cu sare şi îi laşi într-un vas acoperit cu capac. îi decojeşti, îi cureţi de seminţe şi cotoare şi îi mixezi în blender până obţii o pastă. Când sucul de roşii a scăzut la jumătate şi are consistenţa smântânii, scoţi foile de dafin si de ţelină şi pui oţet şi zahăr după gust.

Impărţi compoziţia în trei părţi şi le aromatizezi diferit: o parte cu ardei iute, una cu pastă de ardei capia copţi şi una cu busu­ioc. Le laşi să mai fiarbă 10 minute şi torni sosurile fierbinţi, în borcane de 800 ml. Le păstrezi între pături până a doua zi.

Sos pentru iarna

Sos_pentru_iarna

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.