Sos pentru vanat

Printeaza

 Sos pentru vanat

Ingrediente:Sos pentru vanat

  • 200 g costiţă afumată
  • 3 cepe tocate fin
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 100 ml ulei
  • 250 ml de vin roşu

 

Mod de preparare:

Se toacă toate julien şi se călesc în ulei. După ce s-au călit bine, se amestecă cu costiţa tăiatăşi călită separat, se adaugă o lingură de paste de tomate, vinul roşu şi lăsăm să dea un clocot bun.

Stingem cu baiţul în care am ţinut carnea (făcut din sos, ulei, muştar, vin, piper şi foi de dafin), se ung bucăţile de carne cu acest sos şi lăsăm să stea timp de 6-7 ore.

Apoi adăugăm apoi carnea şi lăsăm să fiarbă bine. Scoatem carnea, sosul îl pasăm şi îl turnăm peste carne.

Se serveşte cu cartofi prăjiţi, cu sos de roşii şi boia. Pentru un grătar mai gustos, se ţine carnea bătută, condimentatăşi dată cu un sos făcut din ulei, sare, muştar şi foi de dafin timp de o oră, apoi se frige pe grătar şi se serveşte cu murături asortate şi cartofi piure.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.