Sos de pere şi gorgonzola
PrinteazaO reteta sos de pere si gorgonzola din: pere rosii, gorgonzola, lapte, ceapa, unt, nucsoara, sare si piper.
- 2 pere rosii
- 150 g gorgonzola
- 1/2 pahar lapte integral
- 1 ceapa mica
- 30 g unt
- nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă ceapa şi înăbuş-o într-o tigaie neaderentă cu unt şi cu puţină apă până când devine transparentă. Spală perele şi taie-le felii; curăţă-le de cotoare şi taie-le cuburi.
Separat, încălzeşte laptele, adaugă gorgonzola şi topeşte-o încet, la foc mic, amestecând din când în când. Parfumează amestecul cu nucşoară rasă. Pune perele în cratiţă şi căleşte-le rapid, toarnă peste ele compoziţia de lapte cu gorgonzola şi lasă-le să fiarbă la foc mic 3 minute, până când sosul începe să scadă. Potriveşte gustul cu sare şi piper.
Acest sos este perfect pentru condimentarea pastelor cu ouă sau pentru ravioli cu legume.
Sos de pere şi gorgonzola
Pofta buna!