Sos pesto cu somon si sparanghel
PrinteazaSos pesto cu somon si sparanghel din: sparanghel, spanac, parmezan, seminte, usturoi, ulei de masline, piper, paste, somon.
- 225 g de sparanghel
- 1 mână de spanac
- 50 g de parmezan ras
- 1 lingură seminţe de pin
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- piper negru
- 500 g de paste
- 200 g de somon
Mod de preparare:
Se fierb 225 g de sparanghel 3 minute, apoi se scurg (se păstrează 4 linguri din apa în care au fiert) şi se răcesc sub jet de apă. Se scurg şi se taie vârfurile.
Se mixează tulpinile cu 1 mână de spanac tânăr, 50 g de parmezan ras, 1 lingură seminţe de pin, 1 căţel de usturoi, 1 lingură ulei de măsline şi piper negru. Se adaugă apa păstrată astfel încât compoziţia să arate ca un pesto.
Se combină cu 500 g de paste fierte, vârfurile de sparanghel şi 200 g de somon afumat rupt în bucăţi.
Pofta buna!