Sos pesto cu parmezan si usturoi din: menta, busuioc, migdale, parmezan, ulei de măsline, coaja rasă de la lămâie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura menta 1 legatura busuioc 100 g fulgi de migdale 25 g parmezan ras 8 lg ulei de masline coaja rasa de la 1/2 lamaie 1 catel de usturoi sare […]
Sos pesto rosu
PrinteazaSos pesto rosu din: rosii uscate in ulei, seminte de pin, busuioc, parmezan, usturoi, ulei de masline, sare, piper.
- 1 borcan de rosii uscate in ulei (280 g)
- 80 g de seminte de pin
- 12 frunze de busuioc proaspat
- 40 g de parmezan ras
- 3 catei de usturoi
- 50 ml de ulei de masline
- 1 lingurita de sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati usturoiul, razuiti parmezanul, alegeti si spalati frunzele de busuioc.
Intr-un mojar sau un blender, adaugati rosiile impreuna cu uleiul lor, semintele de pin, frunzele de busuioc, usturoiul, parmezan, sarea si putin piper.
Mixati ingredientele, adaugand treptat uleiul de masline.
Amestecul obtinut poate fi depozitat intr-un borcan inchis etans sau poate fi servit imediat, dupa preferinta.
Sos pesto rosu
Pofta buna!
poate iti place si:
Sos pesto cu parmezan si usturoi
Reteta zilei: Sos pesto cu arahide
Sos pesto cu arahide din: busuioc, coriandru, menta, usturoi, arahide, sos de soia, sos de peste, suc de lime, ulei de masline. Ingrediente: 2 cesti de busuioc 1 cană coriandru 1 ceasca menta proaspata 3 catei de usturoi ¼ ceasca arahide prăjite 1 lingura sos de soia 2 lingurite sos de peste sucul de la […]
Pofta buna!